Primarul Ion Lungu: „De la 1 octombrie, pensionarii din Suceava vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun”

Primarul municpiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 27 septembrie, în conferința săptămânală de presă, că începând cu data de 1 octombrie pensionarii din municipiul Suceava vor circula gratuit cu autobuzele TPL.

„Va fi ca un cadou de Ziua Pensionarilor. Așa s-a nimerit. Nu e o problemă demagogică, populistă sau de campanie electorală. Am promis demult iar acum s-a întâmplat. Am spus clar că după ce vom aduce toate autobuzele electrice vom putea pune în aplicare aceste proiect. Ultimul autobuz de la Solaris a venit în luna februarie. Avem transportul electric în totalitate, a crescut numărul de călători la TPL, s-a mai rentabilizat societatea și putem acorda gratuități pensionarilor.  Sigur ne luptăm să asigurăm independența energetică. Ca atare începând cu data de 1 octombrie, așa s-a potrivit un cadou de Ziua Pensionarilor, aceștia vor circula gratuit”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

În ceea ce privește valoarea pensiei, edilul a precizat că Suceava nu are foarte mulți pensionari de lux, iar un eventual barem nu ar fi fezbil.

„Noi nu avem atât de mulți pensionari de lux. Cei care sunt cu siguranța nu vor circula cu autobuzele. Nu avea rost să punem astfel de limite. Noi dăm gratuitate doar la pensionarii din oraș, însă în alte localități de această facilitate beneficiază și pensionarii din alte zone ale țării”, a conchis Ion Lungu.