Primarul Ion Lungu anunță că ștrandul din Ițcani va fi deschis în prima parte a lunii mai. Tarifele variază între 5 lei și 20 de lei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 23 aprilie, că sunt în faza de finalizare probele la Ștrandul Municipal din Ițcani. Edilul a precizat că sunt trei bazine, unul mare de 1.290 mp, cu două tobogane mari pentru adulţi, unul de 420 mp pentru copii, care este dotat cu 3 tobogane, şi altul cu apă sărată în suprafaţa de 240 mp.
Încălzirea se face cu 84 panouri solare, iar completarea se face cu centrală pe gaz metan, temperatura minimă a apei fiind de minim 24 de grade Celsius.


„Prin comandamentul pe care îl vom avea la fața locului cu constructorii şi reprezentanţii Primăriei vom stabili ziua când vom da în folosinţă ştrandul. Acum se lucrează la înlocuirea conductei de gaz metan de către Delgaz Grid, după care vor fi pornite şi centralele pe gaz metan, în prezent apa fiind încălzită cu panourile solare.
După finalizarea montării conductei de gaz va fi asfaltată cu covor asfaltic strada Ştrandului”, a spus edilul Ion Lungu.

Acesta a adăugat că tarifele de intrare în ştrand variază între 5 lei și 20 de lei, respectiv 5 lei pentru copii de până la 14 ani, 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru pensionari. Totodată, edilul a precizat că își dorește ca ștrandul din Ițcani să fie deschis în prima jumătate a lunii mai.


„Ne dorim că cetățenii din orașul nostru să beneficieze cât mai repede de un ştrand modern”, a conchis Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Trebuie spus că valoarea investiției este de 14.300.000 lei, inclusiv TVA.