Primarul Ion Lungu, discuții la București, despre investițiile din oraș: „Până la începutul lunii septembrie ne propunem să dăm în funcțiune prima creșă nouă de capacitate mare”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat,  în conferința săptămânală de presă de miercuri, 18 ianuarie, că a purtat mai multe discuții la București, referitoare la problemele municipiului reședință de județ. Astfel, potrivit acestuia, cu ministrul Dezvoltării, Cseche Atilla, şi cu directorul general al CNI, Manuela Pătrășcoiu, a discutat despre stadiul lucrărilor la Creșa mare din Cartierul Dealul Mănăstirii din Burdujeni. Trebuie precizat că la discuții au participat și reprezentanţi ai constructorului şi proiectantului.

„Pentru a urgenta lucrările Primăria s-a angajat să aducă utilitățile pe banii celor de la CNI. Până la începutul lunii septembrie ne propunem să dăm în funcțiune prima Creșă nouă de capacitate mare din orașul nostru.

De asemenea am avut discuţii la Ministerul Dezvoltării despre finanţarea prin «Anghel Saligny», pentru Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, fiind posibil să semnăm contractul până la sfârşitul lunii ianuarie.

Ne-am întâlnit la sediul AMR cu ministrul Mediului, Tanczos Barna,  și cu preşedintele AFM, Laurențiu Neculăescu, unde am discutat despre programul Rabla locală de casare a mașinilor mai vechi de 15 ani, iar reprezentanţii ministerului Mediului ne-au asigurat că programul va fi funcţional începând cu luna martie. De asemenea, am discutat și despre montarea de panouri fotovoltaice la case, dar și despre împăduriri.

Totodată am avut discuții la Direcţia de Termoficare de la Ministerul Dezvoltării, referitor la decontarea a 50% din biomasa consumată pentru încălzire.

De altfel, am avut și discuţii la Ministerul Dezvoltării, despre sosirea ultimelor 3 autobuze electrice de la firma Solaris”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.