Primarul Ion Lungu, după alunecările de teren din curtea Liceului Filadelfia: „Căutăm o soluție de consolidare a versantului Zamca”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că se caută soluții de consolidare a versantului Zamca, ca urmare a alunecărilor de teren care s-a produs în zona Liceului Teoretic Filadelfia. Edilul a purtat deja discuții la fața locului cu reprezentanții unității școlare.
„Am mers la fața locului în cartierul Zamca unde am văzut alunecările de teren care su avut loc pe Versantul Zamca, în zona Licelui Filadelfia. Am avut discuții cu directorul liceului, Ioan Bădeliță, și cu domnul consilier local Daniel Ungurianu. Căutăm o soluție de consolidare a versantului Zamca, în urma expertizei tehnice care este în curs de realizare.
Soluția poate fi promovarea unui proiect pe fonduri europene pe un Apel de proiecte prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe PNRR pentru consolidare versanți.
Am convingerea că vom găsi o soluție să consolidăm întregul versant Zamca”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.