Vești bune pentru vicoveni! În iunie, încep lucrările la șoseaua de centură a orașului

În luna iunie vor începe lucrările la centura orașului Vicovu de Sus, investiție realizată cu fonduri guvernamentale, atrase de Primăria localității prin intermediul a două proiecte finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”. Trebuie spus că valoarea totală a acestora se ridică la aproape 3 milioane de euro.

Astfel, vor fi modernizate două drumuri în lungime de 8,5 kilometri, constructorii fiind deja desemnați. Traseul șoselei de centură a orașului pleacă din zona Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus și duce la ieșirea din localitate, înspre comuna Bilca. 

Aceste investiții sunt foarte importante, întrucât vor deservi atât locuitorii care au terenuri agricole în acea zonă, cât și vehiculelor de mare tonaj care sunt în tranzit.

Cele două proiecte finanțate cu bani guvernamentali nu sunt singurele ce vor fi implementate în orașul Vicovu de Sus, alte investiții importante urmând a fi demarate de Primărie. Este vorba despre asfaltarea a încă doi kilometri de drum, dar și despre lucrările la trotuare, iluminat public stradal și plantarea de arbori ornamentali pe drumul ce leagă orașul condus de Vasile Iliuț cu localitatea Putna.

Astfel, vor fi realizați aproximativ conci kilometri de trotuare și piste de biciclete.

Și pentru că planurile de dezvoltare a orașului cuprind investiții în toate domeniile, în prezent se lucrează și la extinderea rețelei de canalizare, ulterior urmând să fie implementate și alte proiecte, orașul Vicovu de Sus fiind campion la atragerea de fonduri europene.