Primarul Ion Lungu: „Îmi cer scuze sucevenilor pentru disconfortul creat în urma avariei majore la conducta din zona IRIC”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a scuze de la cetățeni pentru disonfortul creat în trafic de avaria majoră la conducta de apă din zona IRIC, cartierul Burdujeni. Edilul a precizat că intervenția a fost întârziată de minivacanța de 1 mai, dar că a fost la fața locului și s-a intervenit corespunzător. Ion Lungu a mai spus că în seara zilei de miercuri, 3 mai, zona respectivă va fi asfaltată.

„Îmi cer scuze sucevenilor pentru disconfortul creat în urma avariei majore la conducta din zona IRIC, din Burdujeni.  Am fost la fața locului, inclusiv sămbătă, în jurul orei 18.00, când s-a oprit circulația pe banda respectivă și se vedea că e ceva mai deosebit, o infiltrație de apă. Am avut discuții și am stabilit să intervenim luni, 1 mai. S-a intervenit luni s-a pus balastru într-o primă fază acolo, dar din păcate s-a surpat în continuare și era clar că este o infiltrație de apă. Am avut marți dimineață un comandament cu cei de la ACET și am stabilit că avem două variante: să blocăm toată circulația și să facem lucarea marți, sau să o lăsăm pe timpul nopții. Cred că am luat o decizie corectă radicală: am făcut devierea traficului și, ca atare, lucrarea a fost finalizată marți seară la ora 23.20. Am fost și eu la ora 21.00 acolo când s-a pus conducta de apă. După-amiaza asta vom asfalta zona pentru a nu mai periclita circulația”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a mai spus că a discutat cu directorul ACET să inventarieze zonele vulnerabile din oraș pentru a se interveni din timp, astfel încât astfel de incidente să nu se mai întâmple.