Primarul Ion Lungu, la deschiderea noului an universitar: „Mult succes, dragi studenți și stimați profesori!”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat luni, 3 octombrie, la deschiderea anului univesitar 2022/2023, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, unde a transmis mesajul municipalității.
Edilul le-a vorbit studenților despre oportunitatea pe care municipiul reședință de județ o are privind transformarea într-un oraș inteligent de tip Smart-City, ținând cont că municipiul Suceava a fost selectat în proiectul „100 orașe inteligente și neutre climatic până în anul 2030”.

„Prin acest proiect putem crește calitatea vieții sucevenilor. Totodată am arătat că orașul nostru a făcut pași importanți în acest sens, cu proiecte inteligente în domeniile: transport electric, local și metropolitan, energie – încălzire pe biomasă, iluminat public – lămpi tip LED, telegestiune, în domeniul educației – modernizare infrastructură școlară, în gestionarea deșeurilor – platforme îngropate, semiîngropate, insule ecologice, precum și în domeniul digitalizării, proiectul Aplicat și Gis Urban.

Am aratat buna colaborare între municipalitate și universitate, materializată prin parteneriatul în proiectul 100 orașe europene, perteneriatul în cluster regional pe bioeconomie, școlarizare polițisti locali la Facultatea de Drept și Administrație Publică, construirea noilor spații de cazare a studenților, prin punerea la dispozitie a căminului de la CT Alimentar, parteneriatul în costruirea Clădirii Facultății de Medicină, construirea Campusului universitar de la Moara, unde vom aduce utilitățile, finantarea echipei de habdbal masculin CSU Universitatea Suceava, precum și finanțarea Ansamblului Cultural Arcanul al universității

În final am transmis studentilor și profesorilor să obțină în anul universitar 2022/2023 performanțe la fel de importante că în anul precedent, alături de sănătate și pace! Mult succes, dragi studenți și stimați profesori în noul an universitar!”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.