Primarul Ion Lungu nu mai candidează pentru un nou mandat. Harșovschi a fost desemnat candidat

 

Primarul în funcție al municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat marți, 19 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL, împreună cu președintele Gheorghe Flutur și viceprimarul Lucian Harșovschi, că nu mai candidează pentru un nou mandat de primar și că la alegerile din 9 iunie îl va susține pe Lucian Harșovschi.

„La municipiul Suceava, din partea PNL, candidat pentru funcția de primar este actualul viceprimar Lucian Harșovschi. E o propunere care vine și din partea domnului Lungu, după analize pe care noi le-am făcut pragmatic. Eu vreau să le mulțumesc amândurora. Interesul PNL e să câștige. Vreau să îi mulțumesc foarte mult primarului Ion Lungu pentru pentru lunga activitate de performanță și să salut faptul că în continuare va avea activitate politică intensă alături de mine, așa cum și Lucian Harșovschi va trebui să tureze motoarele la maxim și să câștigăm”, a spus Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, care a adăugat că: „Și eu îmi anunț candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava din partea Partidului Național Liberal”.

De cealaltă parte, primarul Ion Lungu a spus că se retrage din cursa pentru Primăria Suceava, însă nu și din politică, subliniind că va continua să facă o echipă la fel de bună cu liberalii suceveni.

„Este un moment emoționant și onorant, în același timp, pentru mine. Astăzi predau ștafeta colegului și prietenului meu Lucian Harșovschi, însă nu fac un pas în spate. Sâmbătă îmi voi anunța demisia din funcția de președinte al Organizației Municipale a PNL Suceava”, a spus primarul Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că el se bazează pe o echipă puternică și îi are aproape pe suceveni.

„Am mai declarat că sunt un om de echipă. Eu am determinarea necesară și experiența pentru a obține mai multe pentru suceveni. Mi-a plăcut să fiu un om între oameni și cred că va fi bine pentru că îi am pe suceveni alături, dar și echipa liberală de la Suceava”, a spus Lucian Harșovschi.