Primarul Ion Lungu: „Primăria Suceava va reintroduce taxa de turism de 3% care va fi plătită de cei care vizitează orașul”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 6 iulie, că Primăria Suceava va reintroduce taxa de turism de 3% care va fi plătită de cei care vizitează orașul.

Potrivit edilului Ion Lungu, din această taxă urmează să se autofinanțexe Asociația de Management a Destinației Turismului „Orașul Cetății de Scaun”.

„Așa e corect și normal pentru că prin această asociație care va avea un aparat de specialiști plătiți vom putea face promovare, marketing, publicitate și vom putea participa la târguri naționale și internaționale. Mai multe orașe din țară, dar și din afară, au această taxă de turism. Când ne cazăm la hotel plătim taxa hotelieră sau de turism cum i se spune. Peste tot se plătește. Nu văd de ce atunci când mergem la Cluj sau al Oradea noi să plătim taxă turistică, iar ei când vin la noi în Suceava și în județ să nu plătească taxă turistică. Cred că este corect să introducem taxa turistică. Rămân optimist că putem aduce venituri din turism și putem pune în valoare și din punct de vedere turistic orașul nostru în domeniul cultural, ecumenic, de agrement și de shoping. Sunt convins că putem face această strategie ca să câștige în primul rând agenții economici din turism dar și Primăria. O strategie coerentă sincronizată, un plan de evenimente anuale anunțate din timp cu broșurile aferente acestor evenimente. Turistul când se cazează la hotel să aibă broșura și să-și aleagă evenimentele la care vrea să participe”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.