Primarul Lungu a cerut premierului Ciucă amânarea până la 1 ianuarie 2024 a termenului de modificare a sistemului de impozitare locală

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, a participat, luni, la sediul Guvernului, la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă pe tema modificării Codului fiscal.

„Am cerut în numele AMR prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locala la 1 ianuarie 2024 si menținerea pentru 2023 a modalității actuale de stabilire a clădirilor și terenurilor, pentru a avea timp să pregătim logistica, noile programe informatice, instruirea salariaților pentru noile reglementari .
De asemenea am solicitat să se aprobe până la sfârșitul anului 2022 Codul Finanțelor Publice Locale, în care sa fie tranșată reglementarea impozitelor și taxelor locale în totalitate.
Totodată am avut discuții la Ministerul Mediului pe tema accesării programului de casare a autovehiculelor mai vechi de 15 ani este lansat în consultare Ghidul de finanțare”, a transmis primarul Ion Lungu.