Revine purtarea obligatorie a măștii de protecție la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Purtarea măştii de protecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este obligatorie începând de luni, atât pentru personal cât şi pentru pacienţi şi vizitatori, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, a informat managerul unităţii medicale, Angela Nicolae, într-un comunicat remis AGERPRES.

Totodată, începând de luni, au fost introduse restricţii privind deplasarea pacienţilor internaţi în spital. Conform noilor măsuri de protecţie introduse începând de luni, personalul spitalului are obligaţia să poarte măşti de protecţie de unică folosinţă atât în interiorul cât şi în exteriorul secţiilor şi compartimentelor. Accesul în spital fără mască de protecţie este interzis, fiind obligaţi să poarte mască de protecţie atât aparţinătorii şi vizitatorii cât şi pacienţii internaţi aflaţi în curs de investigare şi tratament.

Spitalul va intensifica şi măsurile de triaj epidemiologic al personalului simptomatic.

De la începutul acestei luni şi până în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la Unitatea de Primire Urgenţe, s-au prezentat mai mult de 30 de persoane infectate SARS-CoV-2, iar în cadrul Secţiei Boli Infecţioase erau internaţi luni şapte pacienţi infectaţi cu acest virus.

Managerul spitalului menţionează că persoanele confirmate cu infecţia cu SARS-CoV-2 se pot adresa Centrului de Evaluare şi Tratament Antiviral, din cadrul Secţiei Boli Infecţioase, pentru investigaţii şi tratament în regim ambulatoriu. Centrul funcţionează zilnic, în intervalul orar 8,00 – 14,00, relatează psnews.ro.