Se închid iar școlile din cauza pandemiei? Cum va începe noul an școlar

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, speră ca noul an școlar să înceapă în condiții normale anul acesta, fără condiții speciale sau restricții.

„Nu vreau eu să fac speculații, asta am spus! Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați COVID.

Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță, mai ales că, în momentul de față, atât cadrele didactice, conducerea școlilor, inspectoratele școlare, Ministerul Educației, sunt într-o zonă de obișnuință, dar știu deja ce trebuie făcut astfel încât să limiteze închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an școlar!”, a declarat Alexandru Rafila.

„Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie, să conștientizeze faptul că aerisirea spațiilor închise unde există multe persoane este o soluție extrem de facilă, suntem în cursul verii dar în septembrie probabil că va fi o vreme asemănătoare cu cea de acum. Așa că nu există nicio problemă, din punctul meu de vedere, să ne gândim la o reîntoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală”, a mai spus ministrul Sănătății, potrivit psnews.ro.