Primarul Viorel Cucu și subsecretarul de stat Doina Iacoban, distinși de Arhiepiscopia Sucevei cu Ordinul „Crucea Sf. Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”

Vechea Biserică din lemn din comuna suceveană Adâncata a fost resfințită, slujba fiind oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, și episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul.

Cei doi ierarhi au avut alături un sobor de preoți, printre care și preotul paroh al bisericii, Mitu Pascal, cel care a și primit Crucea de „Econom Stavrofor” din partea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, dar și preotul Cătălin Moroșan, vechi și constant prieten al Bucovinei.

Și primarul Viorel Cucu, dar și subsecretarul de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Doina Iacoban, au fost distinși de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu Ordinul „Crucea Sf. Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”.

Trebuie spus că la slujba de sfințire au participat sute de persoane din comuna Adâncata, dar și din localitățile învecinate, între enoriași fiind și primarul din Adâncata, Viorel Cucu, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul Ioan Balan și subsecretarul de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Doina Iacoban, cea care a oferit consultanță pentru proiectul european prin care biserica de lemn „Sf. Dumitru” a fost restaurată în totalitate.