Primul atac cu rachete, la Cernăuți. A fost afectată infrastructura critică

Infrastructura critică a fost deteriorată în regiunea Cernăuți ca urmare a loviturilor cu rachete rusești.

Despre acest lucru a anunțat pe canalul său de Telegram, Ruslan Zaparaniuk, guvernatorul regiunii Cernăuți.

„În niciun caz nu fotografiați locul exploziilor. Așteptați informații oficiale”, a atenționat Zaparaniuk.

Este pentru prima dată când forțele ruse de ocupație atacă regiunea Cernăuți, scriu jurnaliștii ucraineni.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei: Au fost doborâte 44 din cele 50 de rachete ale inamicului rus lansate astăzi

Au fost doborâte 44 din cele 50 de rachete ale inamicului rus, lansate în dimineața zilei de 31 octombrie. Pentru prima dată de la începutul invaziei, ocupanții au lansat rachete asupra regiunii Cernăuți. În timpul bombardamentelor masive din dimineața zilei de 31 octombrie s-au auzit explozii și pe teritoriul regiunii.

Ca urmare a atacului teroriștilor ruși, a fost deteriorată infrastructura critică. Utilizatorii rețelelor de socializare din regiunea Cernăuți își exprimă nemulțumirea, unii fiind revoltați de fotografiile și video ce au fost postate de la locul exploziilor de către locuitorii din raioanele de nord ale Republicii Moldova.

Vom reaminti, în regiune a fost avariată infrastructura critica în urma unui bombardament al inamicului rus. Autoritățile regiunii reaminesc tuturor utilizatorilor de rețele sociale să nu filmeze sau fotografieze locurile exploziilor. ”În regiunea Cernăuți a afost deteriorată infrastructura critică ca urmare a unui bombardament de rachete rusești”, comunică pe canalul Telegram șeful administrației militare regionale, Ruslan Zaparaniuk. Utilizatorii de rețele sociale comunică despre unele întreruperi în rețeaua de alimentare cu energie electrică a regiunii.

Obiecte de infrastructură critică au fost parțial distruse în regiunile Kiev, Zaporijjia, Cerkasî, Kirovograd și Harkov. Sistemele ucrainene de apărare antiaeriană au doborât 44 din cele 50 de rachete ale inamicului rus, lansate în dimineața zilei de 31 octombrie, potrivit informației difuzate de  Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucraine, scrie bucpress.eu.