Produse deosebite, artiști apreciați și oficialități, la Festivalul Fructelor de Pădure de la Coșna

Festivalul Fructelor de Pădure de la Coșna a ajuns anul acesta la ediția a XVI- a, iar cu acest prilej, Primăria și Consiliul Local Coșna au organizat un eveniment deosebit la care au luat parte cetățenii comunei, dar și turiștii care au tranzitat localitatea.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă și cu premierea celor patru familii din comună care, de 50 de ani, trăiesc împreună. Primarul localității, Gavril Pardău, le-a mulțumit acestora pentru că sunt un exemplu pentru ceilalți cetățeni și le-a oferit premii sin partea Primăriei. 

Un moment deosebit a fost și cel în care edilul de la Coșna i-a conferit tilul de Cetățean de Onoare al comunei lui Dănuț Poenaru, autorul Monografiei „Coșna – File de Istorie”, un volum reprezentativ despre istoria localității și oamenii săi.

Ca în fiecare an, Gavril Pardău a acordat distincții și gospodinelor din localitate care, an de an, prin munca lor migăloasă reușesc să umple standurile cu fel de fel de produse delicioase făcute din fructe de pădure.

Alături de edil s-au aflat subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu, inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava, Petru Crăciun, președintele PSD Vatra Dornei, Gică Apetrii, precum și primarii Viluț Mezdrea de la Poiana Stampei și Dănuț Candrea de la Dorna Candrenilor.

Cu toții au apreciat felul în care această localitate s-a dezvoltat în ultimii ani, dar și efortul administrației locale de a transforma acest festival într-o tradiție.

„Este un festival al toamnei și al fructelor de pădure, care încheie șirul evenimentelor din zona Dornelor. Mulțumesc celor care s-au implicat în organizarea acestui festival. Mulțumesc Consiliului Local și sponsorilor! Mulțumesc gospodinelor din Coșna, care în fiecare an sunt prezente și reușesc să țină viu acest eveniment”, a transmis primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

Subprefectul Florin Sinescu l-a felicitat pe edilul de la Coșna pentru modul în care administrează comuna, dar și pentru faptul că a reușit să păstreze viu acest festival.

„Iată a mai trecut un an peste noi. Am văzut un cetățean de onoare, ale cărui merite sunt evidente. Vă felicit, domnule Poenaru! De asemenea, felicit și cele patru cupluri de aur din comună. Să dea Dumnezeu să-i ajungem toți din urmă și să ne întâlnim aici și peste alți 50 de ani. Suntem într-o zi de toamnă frumoasă, care ne duce cu gândul la cei mici pentru că peste o săptămână va începe noul an școlar. De aceea, le urez succes copiilor și cadrelor didactice! Serbăm a XVI-a ediție a Festivalului Fructelor de Pădure, această simbioză perfectă dintre pădure și om din care s-a născut gastronomia. Sunt produse autentice și adevărate. Felicitări pentru tot ceea ce faceți, domnule primar!”, a transmis subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu.

Prezent în comuna Coșna, prof. Petru Crăciun, inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava, a ținut să îl felicite pe edilul Gavril Pardău pentru modul în care cârmuiește această localitate, dar mai ales pentru faptul că a pus un mare preț pe educația copiilor și a modernizat și dotat unitatea școlară din localitate.

„Am venit cu mare bucurie și sunt onorat de invitația domnului primar Gavril Pardău, pe care eu personal îl admir foarte mult pentru tot ceea ce a realizat în această comună frumoasă. Întotdeauna a sprijinit școala, care este deosebit de frumoasă și pentru aste merită apreciat”, a transmis Petru Crăciun, inspector general adjunct al IȘJ Suceava.

Și pentru că primarii din Bazinul Dornelor sunt uniți și se sprijină mereu între ei, nu se putea ca aceștia să lipsească nici de la sărbătoare. Astfel, edilul de la Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, a fost prezent la Festivalul Fructelor de Pădure de la Coșna. El l-a felicitat pe Gavril Pardău pentru că a schimbat fața comunei și i-a mulțumit pentru invitația la acest eveniment deosebit.

„Am aici un primar cu care mă mândresc, un primar și un vecin bun. Sunt multe lucruri făcute aici, la Coșna, începând cu o cruce frumoasă, cu o biserică frumoasă, o școală frumoasă, drumuri asfaltate, o primărie frumoasă. Am un vecin bun Dragi coșneni, vă urez distracție plăcută și Doamne ajută!”, a spus, pe scena de la Coșna, primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Vechi prieten al comunității coșnene, primarul Viluț Mezdrea a fost și anul acesta alături de Gavril Pardău și de oamenii din comuna Coșna. El a avut doar cuvinte de laudă la adresa administrației locale de la Coșna, subliniind că în fiecare an coșnenii se bucură de noi și noi investiții realizate de Gavril Pardău și echipa sa de la Primărie.

„Mă bucur să fiu din nou prezent în mijlocul dumneavoastră la ziua de sărbătoare pe care o așteptați cu toții în fiecare an. Vin cu bucurie pentru că aici, la vecinul și prietenul Gavril Pardău, știu că sunt oameni frumoși, iar Gavril Pardău  pregătește investiții noi și aduce plus valoare acestei comunități. În acest an, când am intrat în frumoasa localitate Coșna, am văzut un parc frumos amenajat pentru tinerii, copiii și părinții care doresc să se relaxeze. Felicitări, domnule primar! Felicitări, Consiliului Local pentru tot ceea ce reușiți să realizați frumos pentru această localitate din Bazinul Dornelor cu care noi ne mândrim. Noi, cei trei primari care suntem aici, facem eforturi comune pentru ca zona noastră să iasă în evidență cu investiții, cu realizări pe măsura valorii cetățenilor din aceste localități. Petrecere frumoasă astăzi, să vă simțiți bine, meritați să vă distrați pentru toată munca pe care ați avut-o până acum și să ne vedem și la anul!”, a transmis Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei.

Președintele PSD Vatra Dornei, Gică Apetrii, a avut doar cuvinte de laudă la adresa gospodarilor și gospodinelor din comuna Coșna, dar și la adresa edilului Gavril Pardău, cel care lucrează constant la proiecte ce se concretizează în  investiții impunătoare.

„Mulțumesc domnului primar Gavril Pardău pentru invitație. Vin de peste 30 de ani în această localitate și cunosc foarte mulți oameni aici, care îmi sunt foarte dragi. Dumneavoastră sunteți niște oameni harnici, niște oameni deosebiți care știu când să muncească și când să petreacă. Mă bucur foarte mult pentru realizările de aici și pentru toți cei care locuiți aici, în această comună în care lucrurile se schimbă în bine. Vă dorecs distracție plăcută iar rodul muncii să fie pus bine, peste iarnă, să fiți sănătoși, să aveți putere de muncă în continuare”, a transmis Gică Apetrii, președintele PSD Vatra Dornei.

Ziua a continuat cu spectacole folclorice extraordinare susținute de artiști îndrăgiți. Între invitații speciali care au urcat  pe scena de la Coșna s-au  numărat Angelica Flutur, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, Ansamblul „Coșnencuța”, dar și Ancuța Anghel, Ionuț Candrea și Ioana Petran, Dya, Florin Bizom și Alex de la Orăștie.

Un spectacol deosebit a fost susținut și de către Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu”, împreună cu interpreții Dana Dăncilă, Marian Gogan, Lucica Păltineanu și Nicolae Vieru.