Rareş Bogdan cere Comisiei Europeană elaborarea unui manual prin care copiii să înveţe ce înseamnă dezinformarea

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan anunţă marţi că a interpelat Comisia Europeană şi a propus elaborarea unui manual prin care copiii să înveţe de mici ce înseamnă dezinformarea, cum se pot informa corect, cum pot verifica veridicitatea unor informaţii. El afirmă că un manual european, adaptat pe cicluri de şcolarizare, elaborat în funcţie de capacitatea cognitivă şi discernământul elevilor de diferite vârste, poate fi un instrument foarte util.

”Am interpelat Comisia Europeană şi am propus elaborarea unui manual prin care copiii să înveţe de mici ce înseamnă dezinformarea, cum se pot informa corect, cum pot verifica veridicitatea unor informaţii. În interpelarea mea am subliniat că sunt un susţinător militant al libertăţii de exprimare”, anunţă europarlamentarul liberal, conform news.ro.

Eu nu cred în cenzură, ci în educaţie! Educaţia este cel mai important motor de căutare şi cel mai bun ghid de bune practici. Cred că un manual european, adaptat pe cicluri de şcolarizare, elaborat în funcţie de capacitatea cognitivă şi discernământul elevilor de diferite vârste, poate fi un instrument foarte util. Am câteva mii de scrisori de la români care îmi cer să le spun dacă unele ştiri sunt adevărate sau false, iar unele conţin informaţii halucinante”, afirmă el.

Potrivit lui Rareş Bogdan, ”războiul informaţional dus de forţe ostile Uniunii Europene în timpul pandemiei continuă cu manipularea cetăţenilor vulnerabili în contextul crizei energetice şi a războiului din Ucraina, numai că mulţi cetăţeni sunt prinşi într-o luptă anevoioasă pentru a face faţă provocărilor economice şi nu au timp sau putere să se gândească dacă sunt sau nu manipulaţi, deci nu reuşesc să discearnă adevărul de minciună”.

Ar fi şi greu, pentru că inamicii eurosistemului folosesc mijloace de persuasiune profesioniste, iar unii cetăţeni sunt victime sigure. Oricum, mă bucură faptul că unii se îndoiesc şi întreabă. M-aş bucura ca acest manual să prindă viaţă şi să fie elaborat sub patronajul Parlamentului European”, spune Bogdan, potrivit psnews.ro.