Rareș Bogdan: Dacă nu se găsește resursa bugetară pentru mărirea pensiilor cu 16%, Câciu să plece acasă

Dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% a pensiilor, așa cum prevede legea, atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu „trebuie să plece acasă”, a declarat sâmbătă Rareș Bogdan pentru Realitatea PLUS.

Contactat telefonic, ministrul Finanțelor a refuzat să comenteze acest subiect, notează digi24.ro.

PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altă dată cu 10%… Acum avem o creştere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl. Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare. Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu găsește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creștere cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a dat asigurări, joi, la finalul ședinței de guvern, că pensiile în 2023 vor crește cu mai mult de 5 la sută, procentul care era prevăzut de lege pentru 2021, pentru că acum inflația este de 15 la sută și este nevoie de o majorare mai mare. El a precizat însă că nu poate spune exact care va fi procentul, pentru că va fi o decizie ce se va lua în coaliție, scrie psnews.ro.