Sală arhiplină și momente emoționante, la regalul folcloric oferit de Laura Olteanu și invitații săi, la Bacău

Sala Teatrului de Vară „Radu Beligan” din Bacău a fost arhiplină sâmbătă, 18 martie, peste 1500 de oameni bucurându-se de spectacolul de excepție susținut de către artista bucovineană Laura Olteanu și invitații săi. Evenimentul, care face parte din turneul „Acasă-i România”, a adunat laolaltă nume mari din folclorul românesc, între care Ionuț Dolănescu, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Cristian Pomohaci, Steliana Sima, Sorin Filip și Andra Olteanu, recitalurile acestora fiind acompaniate de către Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

Laura Olteanu nu este iubită doar acasă, la Suceava, ci și în întreaga țară, iar concertul de la Bacău este cea mai frumoasă dovadă. Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” și Mihai Cotos, dirijorul, au oferit o mare lecție de profesionalism. Implicarea tânărului dirijor și dorința de a ridica standardele muzicale cât mai sus, precum și munca de zi cu zi, dau roade, iar instrumentiștii Orchestrei de la Suceava s-au bucurat de aplauze la scenă deschisă.

De departe, unul dintre cele mai emoționante momente a fost cel al lansării noi melodii patriotice, când Laura a cântat alături de copiii săi. Nicolae, micul artist al familiei, a făcut deliciul momentului, mai ales când și-a ridicat pălăria în fața unei săli arhipline, pentru că, a spus el, „așa fac artiștii adevărați “.

Toți marii artiști prezenți la acest spectacol au transmis, la ieșirea din scenă, doar cuvinte de laudă despre acest proiect, devenit un adevărat fenomen, „ACASĂ-I ROMÂNIA”.

Îndrăgita Mioara Velicu a spus că admiră curajul artistei Laura Olteanu de a organiza un astfel de spectacol, pentru că doar cine nu a organizat, nu știe câtă muncă presupune și de câți oameni care nu se văd, pe scenă, e nevoie.

La finalul evenimentului, Laura Olteanu a mulțumit familiei, echipei de producție, artiștilor și Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, pentru că au ales să spună și să simtă alături de ea că „ACASĂ-I ROMÂNIA”.

„Multe emoții, bucurii, nostalgie și voie bună, toate în acest extraordinar concert. Publicul de la Bacău a fost minunat și ne-au primit cu brațele și inima deschisă, iar aplauzele n-au încetat pe tot parcursul spectacolului. Am avut alături Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist «Ciprian Porumbescu» din Suceava, condusă de dirijorul Mihai Cotos, cărora le mulțumesc pentru toată munca, seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă.
Mulțumesc întregii distribuții artistice care a binevoit să mi se alăture în acest proiect, respectiv Ionuț Dolănescu, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Cristian Pomohaci, Sorin Filip, Andra Olteanu, Nicolae Olteanu și dansatorii Ansamblului Profesionist «Ciprian Porumbescu».
Aduc mulțumiri și recunoștință întregii echipe tehnice, colaboratorilor și partenerilor, au fost peste 100 de persoane care au pus umărul la realizarea acestui proiect. Mulțumesc domnului director artistic, Cosmin Alexandru Man pentru toată implicarea la reușita acestui proiect. Prezentarea de înaltă ținută profesională îi aparține doamnei Vasilica Tataru, care a reușit să ne introducă și să ne țină ancorați în această magie a spectacolului pe toată durata lui.
Povestea continuă… rămâneți aproape, curând veți afla următorul oraș unde vom poposi”, a transmis îndrăgita artistă Laura Olteanu, după spectacol.