Șantierul primei creșe verzi cu finanțare PNRR, inaugurat de ministrul Dezvoltării, la Fălticeni

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a dat joi, 18 august, startul lucrărilor la creșa din municipiul Fălticeni, prima din România finanțată cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Alături de ministrul Dezvoltării s-au mai aflat și șefa Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, prefectul Alexandru Moldovan, primarul  Cătălin Coman, vicepreședinții Consiliului Județean, Niculai Barbă și Vasile Tofan, deputatul Bogdan Gheorghiu, senatorul Gheorghiță Mîndruță și reprezentanții constructorului.

„Este practic primul șantier în care deschidem construcția de creșe verzi în România. Avem aprobate, la zi, cu indicatori tehnico-economici, 110 astfel de construcții în toate județele țării, din care 21, între care și Fălticeni, au deja contract de construcții. Faptul că astăzi pornim în Fălticeni această lucrare înseamnă și o anumită implicare și o aplecare și a Primăriei și asupra acestei lucrări și mă bucur că provocarea pe care am avut-o cu constructorul acestei investiții la București a fost acceptată”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Acesta a adăugat că în județul Suceava mai sunt aprobate două creșe mari în municipiul Suceava, din care una are contract de execuție și va începe investiția în perioada următoare, iar cealaltă intră în procedură de achiziție publică, dar și una în Câmpulung Moldovenesc.