Senatorul Mîndruță pleacă din USR: „Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo”

Joi, 18 august, senatorul USR  Gheorghiță MÎNDRUȚĂ și-a anunțat demisia din partidul USR.Redăm mai jos textul integral al comunicatului de presă:

„Astăzi am depus oficial demisia mea din cadrul partidului USR, implicit din funcția de președinte al filialei județene Suceava.

Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire.

Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo.

Aș putea enumera o listă lungă de motive care m-au făcut să iau aceasta decizie, care nu este una pripită ci îndelung gândită și asumată, așa cum îmi e felul. Mă voi rezuma doar la câteva idei, fiind dator față de sucevenii care m-au ales senator pe lista alianței USRPLUS in 2020, dar si față de membrii de partid care m-au votat să le fiu președinte al filialei județene Suceava, in urmă cu un an de zile.

Încă de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă, ele au fost canalizate greșit spre conflicte interne, nu spre evoluție si transparență, așa cum ar fi fost de dorit. Disputele interne au fost alimentate de diverși lideri si grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe ‘titulaturi’ și de a avea influență, a primat.

Am constatat cu regret in ultimele luni lipsa de reacție a conducerii USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezint și nu numai. Poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături si pot fi siguri că voi rămâne fidel principiilor si valorilor care m-au determinat să intru in politică, iar principala mea preocupare ca membru al Senatului este să promovez idei și proiecte care să servească interesele oamenilor”, a declarat senatorul sucevean Gheorghiță MÎNDRUȚĂ.