Se scrie din nou istorie în canotaj! Ancuța Bodnar și Simona Radiș s-au calificat în Semifinala A/B, după ce au încheiat pe locul 1 cursa de vineri

Cupa Mondială III a început vineri, 7 iulie, la Lucerna (Elveția). Rezultatele primelor curse de calificare obținute de sportivii români sunt mai mult decât satisfăcătoare.
Potrivit Federației Române de Canotaj, botoșăneanca Simona Radiș și suceveanca Ancuța Bodnar, componentele echipajului de dublu vâsle feminin (W2x), s-au calificat în Semifinala A/B după ce au încheiat pe locul 1 cursa de vineri.
Echipajul de dublu rame feminin (W2-), compus din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel s-a clasat pe locul 1, calificându-se astfel în Semifinala A/B.
 La dublu rame masculin (M2-), Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc au încheiat pe locul 1 cursa de azi și vor concura în sferturile de finală.
Echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Florin Arteni și Ciprian Tudosă, s-a clasat pe locul 2 și concurează la recalificări.
 În proba de patru rame masculin (M4-), Andrei Petrișor Axintoi, Claudiu Neamțu, Andrei Mândrilă și Iliuță-Leontin Nuțescu s-au clasat pe locul 2 și s-au calificat în semifinala A/B.
Echipajul de dublu rame masculin (M2-), compus din Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc, s-a clasat pe locul 2 în sferturile de finală, astfel că va concura în Semifinala A/B.
 La dublu vâsle masculin (M2x), Florin Arteni și Ciprian Tudosă au concurat la recalificări, cursă pe care au terminat-o pe locul 1 și s-au calificat în Semifinala A/B.
În proba de simplu vâsle masculin (M1x), Florin-Bogdan Horodișteanu s-a clasat pe locul 5.
Echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela Cozmiuc și Mariana-Laura Dumitru a terminat cursa pe locul 1 și s-a calificat în Semifinala A/B.
La patru vâsle masculin (M4x), Mihai Chiruță, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florin Marian Enache s-au clasat pe locul 2 și intră la recalificări.
 Echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, s-a clasat vineri pe locul 1 și concurează în Finala A.
 Sportivii din barca de 8+1 masculin (M8+), Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Bogdan Baitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, au încheiat cursa pe locul 3 și intră la recalificări.