Cea de-a doua ediție a Școlii de vară „George Tofan”, un real succes

În perioada 3 – 7 iulie, la Colegiul Tehnic „Al.I.Cuza” Suceava s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Școlii de vară „George Tofan”. Activitățile au debutat cu un cuvânt de bun venit adresat participanților de către directorul CCD Suceava, prof. Traian Pușcă, urmat de aprecierile și îndemnurile exprimate de invitați: prof. dr. Petru Crăciun, inspector general adjunct IȘJ Suceava, conf. univ. dr. Călin Horia Bîrleanu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. Mariana Onu, director la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava, prof. Maria Pavelescu, președinte Asociația Educatorilor din Suceava.

Manifestările  au continuat cu diferite activități desfășurate de reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava, dar și cu altele, adecvate temei, susținute de formatori experimentați din cadrul IȘJ și de la Organizația Salvați Copiii.

„După primele zile, suntem încrezători că și această a doua ediție a Școlii de vară se va bucura de interes din partea celor peste 100 de participanți”, a spus directorul Casei Corpului Didactic Suceava, prof. George Tofan, după prima zi a ediției de anul acesta a Școlii de vară.

În completarea temei Educație permanentă și responsabilitate civică, propusă de Casa Corpului Didactic din Suceava pentru a doua ediție a Școlii de vară „George Tofan”, activitățile din 7 iulie 2023 au pus în dezbatere subiecte relevante, adaptate publicului țintă, format din cadre didactice de la toate nivelurile de învățământ preuniversitar din județul Suceava.

Temele pentru acasă, importanța lor și modul de elaborare a acestora corespunzător unor criterii psihologice au conturat subiectul propus de conf. univ. dr. Otilia Clipa și conf. univ. dr. Doina Schipor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Despre atitudinea civică și modalitățile de acțiune la dispoziția cadrelor didactice vizavi de diverse infracțiuni la care pot fi expuși elevii, au vorbit agenți de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava: comisar șef Lupu Adina, inspector de specialitate Simona Sava și agent șef Rebenciuc Roxana.

În continuare, au venit cu informații actualizate despre securitatea cibernetică ing. Gabriel Anastasiu de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și inf. Cătălin Laslău de la Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.

Programul zilei a fost punctat cu momente artistice susținute de eleva Antonia Rusu de la ansamblul artistic „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței și de Ansamblul Artistic „Dulce grai bucovinean” de la Coștișa.