Și la sat se poate: Adelina, de la Liceul din Moldovița, are o medie onorantă la BAC și planuri mărețe de viitor

În mediul învățământului întâlnim adesea povești de succes care ne impresionează și ne motivează să credem în puterea educației de a schimba vieți. Astăzi, vă aducem în atenție povestea remarcabilă a unei tinere eleve de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița, care a reușit să obțină o medie impresionantă: 9,43 la examenul de Bacalaureat.

Camelia-Adelina Besoiu-Rotundu, o tânără deosebită, a fost crescută cu dragoste și grijă de către bunicii săi. Încă de la o vârstă fragedă, ea a învățat importanța educației și a dat dovadă de o dăruire exemplară în ceea ce privește școala. Cu toate că nu a avut niciodată pregătire suplimentară și a înfruntat provocările vieții, Adelina a găsit în învățare un refugiu și o cale de a-și croi un viitor strălucit.

Pe parcursul anilor de liceu, adolescenta a demonstrat ambiție, seriozitate și calm în fața tuturor obstacolelor întâmpinate. A fost mereu hotărâtă să-și atingă obiectivele și să se dezvolte ca persoană. Cu o determinare remarcabilă, ea și-a făurit drumul, iar rezultatele sale uluitoare îi fac pe profesorii săi mândri de ea.

Media excelentă de la BAC confirmă nu doar efortul susținut pe care l-a depus în perioada pregătirii, ci și pasiunea și dorința ei de a se perfecționa prin cunoaștere.

După examen, Adelina a împărtășit un mesaj simplu, dar profund, profesoarei de limba română: „Doamna profesoară, timpul m-a învins”.

Aceste cuvinte evidențiază maturitatea și modestia ei caracteristice, dar și conștientizarea faptului că timpul reprezintă o resursă prețioasă și că fiecare moment alocat studiului și dezvoltării personale contează.

 

Diriginta Adelinei, prof. Alina Rădeanu: „Este un exemplu viu pentru toți elevii”

 

Diriginta Adelinei, prof. Alina Rădeanu, a dorit să transmită un mesaj special în legătură cu performanța remarcabilă a Adelinei. Ea a descris-o pe tânăra absolventă ca fiind o adolescentă a cărei interioritate palpită în sensibilitate și frumos. Cu o ușoară timiditate, Adelina încă nu își cunoaște întregul potențial, dar a știut să persevereze în construirea sinelui său.

„În calitate de profesor și diriginte, îmi doresc să o felicit din tot sufletul pe Adelina pentru această performanță remarcabilă. Admir entuziasmul și bucuria pe care le-a manifestat față de educație. Aceste calități sunt esențiale într-un proces de învățare și reprezintă cheia spre succesul pe care l-a obținut”, a spus prof. Alina Rădeanu.

Adelina a demonstrat că perseverența, dăruirea și seriozitatea pot duce la rezultate extraordinare, chiar și în absența pregătirii suplimentare. Ea este un exemplu viu pentru toți elevii, arătându-le că prin munca asiduă și dorința de a se dezvolta pot depăși orice obstacol.

„În final, îi mulțumim Adelinei pentru că ne-a oferit ocazia de a-i fi ghizi pe parcursul acestei călătorii educaționale. Suntem mândri de ea și suntem siguri că are un viitor strălucit în fața ei. Adelina reprezintă un exemplu de curaj, determinare și perseverență pentru toți cei din jurul ei”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița.

În concluzie, povestea Adelinei, o elevă remarcabilă de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița, ne arată că nu contează de unde pleci sau ce obstacole întâmpini pe parcursul vieții, ci ceea ce contează cu adevărat este puterea de a crede în tine și în propria ta capacitate de a-ți construi un viitor strălucit prin educație și perseverență.