Secretar de stat în Ministerul Sănătății, către parlamentarii AUR de Suceava: „Spitalul Județean nu a solicitat suplimentarea bugetului pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, prof. univ. dr. Aurel George Mohan, le-a răspuns parlamentarilor AUR de Suceava Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu la interpelarea prin intermediul căreia aceștia au solicitat ca Ministerul Sănătății să intervină pentru menținerea programului de urgențe pentru montarea de stenturi la Spitalul Județean Suceava.

Astfel, secretarul de stat a subliniat că pentru desfășurarea AP-IMA (acțiuni prioritare pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut) Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava i-a fost alocată în anul 2022 suma de 700.000 de lei, respectiv 400.000 de lei pentru primul trimestru și 300.000 de lei pentru trimestrul al doilea, în timp ce pentru trimestrele trei și patru alocarea bugetară fiind 0 (zero) lei.

„Din bugetul alocat, unitatea spitalicească a solicitat, până la data de 3 iunie 2022, suma de 363.000 de lei, astfel:

– 345.000 de lei în cadrul cererilor de finanțare transmise până în luna mai, sumă care a fost aprobată de Ministerul Sănătății, iar suma virată unității sanitare este 344.085,31 lei, conform facturilor solicitate la decontare;

– 18.000 de lei au fost solicitați la Cererea  de finanțare aferentă lunii iunie, cerere care a fost transmisă spre avizare și finanțare la Ministerul Sănătății;

– Buget disponibil: aproximativ 337.000 lei.

Până la această dată (20.06.2022 n.r.), Spitalul Județean nu a înaintat nicio solicitare de suplimentare a bugetului pentru anul în curs, în vederea derulării acțiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut.

Prin adresa din data de 3 iunie 2022, DSP Suceava a solicitat unității sanitare să se asigure că îndeplinește în continuare criteriile de eligibilitate pentru derularea AP – IMA așa cum sunt prevăzute la Art.23 alin. (1) al OMS nr 6/2020 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul pecienților cu infarct miocardic acut”, le-a transmis secretarul de stat în Ministerul Sănătății, prof. univ. dr. Aurel George Mohan, celor doi deputați AUR de Suceava.