Sediul Primăriei Câmpulung Moldovenesc va fi renovat. Mihăiță Negură: „Consumul de energie va fi redus semnificativ”

Un nou proiect cu fonduri europene va fi implementat în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Anunțul a fost făcut de către primarul Mihăiță Negură, care a precizat că, de curând, a semnat la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, încă un contract de finanțare pentru un proiect în valoare de 1.639.615,67 lei, bani europeni, obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Este vorba despre proiectul „Renovare energetică sediul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc”, ce prevede lucrări de eficientizare energetică a clădirii.
„Lucrările de intervenție propuse la anveloparea construcției și la instalațiile de încălzire pentru reducerea costurilor prin îmbunătățirea performanței energetice constau în: izolarea termică a pereților exteriori cu 10 cm. vată bazaltică, izolarea termică a planșeului superior cu 20 cm. vată bazaltică, izolarea termică a planșeului inferior prin montarea în zona soclului a unui strat de polistiren extrudat de 10 cm. grosime, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție pentru încălzire și apă caldă, instalarea unor pompe de căldură care să acopere o parte din necesarul de căldură al clădirii dar și a necesarului de răcire pentru climatizare, precum și instalarea de panouri solare fotovoltaice, ca sursă alternativă de producere a energiei electrice. De altfel, la realizarea instalației electrice va fi prevazuta montarea becurilor economice sau tuburi cu LED în locul celor cu incandescență. De asemenea, vor fi instalate corpuri de iluminat cu senzori de prezență în toate încăperile care nu sunt cu activitate intensă și va fi montat un sistem de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii, centralizată sau cu unități individuale cu comandă locală sau centralizată”, a declarat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.
Edilul a subliniat că lucrările de intervenții propuse pentru clădire vor conduce la o reducere a consumului anual specific de energie pentru încălzire de 60,62 % față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovarea fiecărei clădiri.
De altfel, intervențiile propuse pentru clădire conduc la reduceri ale consumului de energie primară de 73,08 % și ale emisiilor de CO2 de 77,09 %, în comparație cu starea de pre-renovare.
De asemenea, proiectul presupune și instalarea unei stații de încărcare pentru vehiculele electrice (cu putere peste 22kW), cu două puncte de încărcare per stație (corespunzătoare unei arii desfășurate renovate de 2.000 m2).