Senatorul Daniel Cadariu: „Solicit imperativ PSD-ului alocarea a minimum 2 miliarde de lei către programele destinate susținerii mediului de afaceri”

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că rectificarea bugetară trebuie să fie pentru mediul de afaceri, nu pentru dobânzile ascunse de către PSD. Drept urmare, senatorul sucevean solicită imperativ PSD-ului, „cel care a preluat în mod ostil Ministerul de Finanțe prin atribuțiile inventate pentru vicepremierul PSD”, alocarea la rectificarea bugetară a minimum 2 miliarde de lei către programele destinate susținerii mediului de afaceri care sunt deja pregătite la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

„Fără finanțarea reală și suficientă a programelor destinate IMM-urilor din România pentru producție, comerț și servicii, mesajul actualului premier rămâne doar despre salvarea sectorului public și despre creșterea taxelor.

Ca întotdeauna, pentru PSD este mai naturală alungarea investitorilor din România, decât consolidarea economiei.

Rectificarea bugetară suflă în ceafa social-democratilor, dar încă nu avem o propunere asumată. Dacă ne raportăm și la numărul de documente care se tot plimbă prin spațiul public sau la fuga de responsabilitate, pare că va fi o vară “neasumată”, care pregătește lupta împotriva mediului de afaceri privat.

Cei care conduc Guvernul nu trebuie să gândească prea mult, ci doar să  încurajeze peste 12 mii de firme să fie mai productive, prin programe deja existente ca Start-Up Nation, Mictroindustrializare, prin acordarea creditelor cu dobândă subvenționată pentru IMM-URI. Guvernul poate sprijini din nou femeile antreprenor sau antreprenorii din diaspora. În 3 ani, toate finanțările se întorc la bugetul de stat prin taxe și impozite. Cifre, nu populism.

Rectificarea trebuie realizată responsabil și cu cap. Nu cum a fost făcut bugetul pentru anul 2023 de către fostul ministru al finanțelor. El a refuzat să se consulte cu ANAF și cu orice minister care e în directă legătură cu mediul de afaceri.

Se pare că PSD-ul nu înțelege faptul că singura modalitate fezabilă, pe termen lung, de a asigura încasări bugetare suficiente fără a afecta deficitul bugetar, o reprezintă funcționarea economiei prin susținerea mediului de afaceri.

Să nu uităm faptul că Guvernul și-a luat responsabilitatea inclusiv față de profesori și față de forurile internaționale, că va crește salariile.

Însă aceste angajamente nu pot fi onorate fără susținerea și fără dezvoltarea firmelor din sectorul privat din România, principalul furnizor de venituri la bugetul de stat”, a transmis senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu.