Și-a pierdut fetița și soția și încă are forța de a inspira: „Ne focalizăm pe lucrurile de rutină. Faceți ca fiecare clipă din viaţă voastră să conteze cu adevărat!”

Ne focalizăm pe lucrurile de rutină și ne lăsăm acaparați de mirajul acestei lumi care, parcă se grăbește spre niciunde, care ne fură tot mai mult timp și nu reușim să mai acordăm suficientă atenție valorilor adevărate lăsate de Hristos cândva pentru noi. Acestea sunt cuvintele lui Liviu Grigorean, bărbatul din orașul Salcea care și-a pierdut într-o clipă soția și fetița.
Liviu găsește însă speranța în Dumnezeu și în comunitatea locală și, cu o putere inimaginabilă, parcă reușește în aceste momente grele să fie o lecție de viață pentru cei din jur.
Speranța pe care și-a pus-o în Dumnezeu și credința că Acesta va face posibilă revederea cu soția și fetița sa, dar și modul în care Liviu împărtășește lecția lui de viață, nu fac decât să ne demonstreze că suferința este o cale bătătorită spre Lumină.

Și cum am putea oare să urmăm exemplul dat de Liviu? Oare cât de greu ne-ar fi să procedăm la fel ca el? Oare sfatul său ne-ar putea ajuta să trecem cu bine peste astfel de încercări? Sunt întrebări pe care mulți dintre noi ni le punem, însă puțini sunt aceia care reușesc să creadă că Dumnezeu știe mai bine de ce se întâmplă așa.

„Încerc să îmi adun gândurile și să realizez că tot ce mi s-a întâmplat în ultima săptămână nu este un vis, ci o realitate.
Nu obișnuiesc să folosesc forma de socializare în acest cadru virtual, dar acum mă simt nevoit, sau mai degrabă e singura posibilitate de a vă transmite niște gânduri, tuturor celor care mi-ați fost aproape.
Ultima săptămână ființa mea a fost marcată definitiv pe toate planurile, efectiv provocându-mă la o schimbare de paradigmă a vieții. Va trebui să reconsider totul dintr-o nouă perspectivă.
Viața m-a luat prin surprindere cu acest eveniment tragic și inima mi-a fost inundată de durere, deznădejde, neputinţă, îndoială, întrebări și teamă, stări ale căror greutate am înțeles-o abia acum.
Cu ajutorul lui Dumnezeu și al vostru, am găsit resurse interioare și putere, pentru a depăși unele dintre ele, iar pentru celelalte, mă voi baza pe sprijinul lui Dumnezeu, al familiei si al prietenilor care vor avea pe inimă să ne fie alături și mai departe.
Psalmul 34:18 este promisiunea pe care îmi așez inima în aceste zile: «Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă și mântuiește pe cei cu duhul zdrobit»”, a transmis Liviu Grigorean.

Și cum la necaz se văd prietenii, bărbatul este convins că există bunătate și empatie în fiecare om, iar faptul că o comunitate întreagă i-a fost alături și a cinstit memoria soției sale nu face decât să confirme acest lucru.

„Săptămâna aceasta mi-am reconsiderat toate relațiile pe care le aveam cu cei din jur, înțelegând cu adevărat ce a însemnat Andreia pentru atât de mulți oameni, ce amprentă profundă și-a lăsat în această lume. Am realizat că sunt mai iubit decât credeam și că, doar în unele circumstanțe ai harul de a descoperi ce înseamnă o comunitate de oameni credincioși în care iubirea lui Dumnezeu e prezentă din abundență.
Am văzut atâția oameni care au simțit cu noi, au plâns cu noi în tăcere, încercând parcă să se transpună așa mult, încât aveam senzația că mulți dintre voi ați fi dorit să îmi luaţi toată povară din sufletul meu.
Am primit atât de multe mesaje de condoleanțe și de încurajare de la prieteni apropiați până la persoane pe care nici măcar nu le-am cunoscut vreodată.
Oamenii au fost gata să treacă peste orice barieră socială, politică sau religioasă și au înțeles că trebuie să-L lase pe Dumnezeu să se manifeste prin ei.
Ne focalizăm pe lucrurile de rutină și ne lăsăm acaparați de mirajul acestei lumi care, parcă se grăbește spre niciunde, care ne fură tot mai mult timp, și nu reușim să mai acordăm suficientă atenție valorilor adevărate lăsate de Hristos cândva pentru noi.
După ce pierdem pe cineva drag, într-o secundă percepția față de tot ce am avut sau încă mai avem se schimbă și ne umplem inimile cu regrete că am fi putut trăi altfel. Să învățăm să fim mai recunoscători, mai mulțumitori, să iubim mai mult, să lăsăm în urma noastră o mireasmă plăcută de la viață spre viață.
Să nu ne atașăm de lucruri mai mult decât de oameni, să nu investim în carieră în detrimentul familiei, să înțelegem că sufletul este mereu sub presiunea de a fi capturat de lume sau de cer.
Pentru unii, apogeul în viață însemnă averi, bogății, realizări profesionale sau intelectuale, dar toate acestea sunt iluzii, dacă sunt prezente în viața noastră pe fondul lipsei împlinirilor spirituale sau a lipsei unei familii puternice, relațional vorbind.
Pentru mine, apogeul va fi atunci când, prin credință, mă voi revedea din nou cu scumpa mea soție Andreia, cu iubita mea prințesă Anastasia și întreaga mea familie va afla răspunsul la toate întrebările adunate de-a lungul vieții.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru nădejdea revederii, lucru care mă întărește și îmi dă pace, curaj, călăuzire și înțelepciune în aceste grele momente. Doar încrederea în Suveranitatea Lui mă ajută să pot accepta că tot ce mi s-a întâmplat face parte dintr-un Plan măreț al lui Dumnezeu, chiar dacă nu îl înțeleg acum pe deplin.
Vă mulțumesc sincer tuturor celor care ne-ați susținut, încurajat si sprijinit în rugăciune.
Aprecieri sincere pentru toți cei care și-au făcut timp să îmi scrie, să fie aproape de mine, fizic sau prin intermediul rețelelor online.
Faceți ca fiecare clipă din viaţă voastră să conteze cu adevărat!”, a mai spus bărbatul în mesajul său.

 

Gestul suprem, făcut de un tată sfâșiat de durere

 

Și dacă vă gândeați că Liviu Grigorean a găsit doar puterea să meargă mai departe pe drumul anevoios al vieții fără cea care i-a fost soție și fără iubita sa copilă, trebuie să știți că asta nu e totul! Bărbatul a găsit puterea necesară pentru a da altor părinți șansa să se poată bucura de copiii lor, fiind de acord ca rinichii și ficatul fetiței lui să salveze alte două vieți greu încercate. Așa se face că un tânăr și un copil au renăscut odată cu moartea Anastasiei.

„Suferinţa familiei lovită brusc de o asemenea dramă nu poate fi descrisă în cuvinte şi nu-i poţi găsi vreodată alinare. Ce cuvinte să aduni laolaltă pentru a exprima durerea sfâşietoare prin care trece un părinte într-un asemenea moment? Cum poţi mulţumi vreodată suficient unui astfel de OM care a reuşit, în cel mai dureros moment, să găsească puterea de a dărui altor părinţi bucuria să-şi vadă copiii trăind? Când destinul loveşte pe neaşteptate cu o asemenea suferinţă, a dărui altor semeni o rază de speranţă devine un gest divin, un simbol al umanităţii în forma sa cea mai pură. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate pentru profesionalismul lor, care au făcut ca gestul unei familii zdrobite de durere să nu fi fost în zadar.
Transmitem din suflet sincere condoleanţe familiei greu încercate şi ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa deciziei pe care a luat-o. Sperăm că vor găsi o minimă alinare la gândul că o parte din îngeraşul lor a salvat alte vieți”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Foto credit: Ciprian I. Bârsan

 

Administrația locală din Salcea, alături de Liviu Grigorean

 

Datorită gestului său de a salva viețile altora prin donarea organelor fetiței lui, în momente în care inima îi era răpusă de durere, Liviu Grigorean va deveni Cetățean de Onoare al orașului Salcea. Acest titlu onorant este meritat din plin de către tatăl care a făcut sacrificiul suprem, mai ales că, prin puterea exemplului, inspiră și alți oameni să salveze vieți.

„Având în vedere gestul nobil și iubirea necondiționată față de semeni a domnului Liviu dovedită și în zile de durere și de suferință imensă, zile în care a trebuit să se despartă vremelnic de preaiubita lui soție, Andreia, și de scumpa lui fată, Anastasia, voi propune Consiliului Local acordarea titlului de Cetățean de Onoare al orașului Salcea domnului Liviu Grigorean întrucât a fost de acord cu donarea ficatului și a rinichilor fetei dumnealui pentru salvarea altor două vieți. Prin harul lui Dumnezeu și datorită deciziei dumnealui, o fată de 11 ani și un tânăr de 23 de ani au șansă la viață.
Totodată voi propune Consiliului Local acordarea unui sprijin financiar pentru acoperirea nevoilor din perioada următoare și vom fi în continuare alături și de această familie.
Dumnezeu să vă binecuvânteze Liviu și Eduard, să vă dăruiască sănătate, putere, pace și să vă poarte de grijă. Întreaga comunitate vă iubește, vă prețuiește, se roagă lui Dumnezeu pentru binele vostru și vor fi alături de voi totdeauna!”, a transmis primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic.

Reamintim că în după-amiaza zilei de 13 februarie, în jurul orei 13:00, un tragic accident între un tren și un autoturism s-a produs pe raza localității Prelipca, din care au rezultat patru victime (doi adulți și doi copii), toate din autoturism.
Persoanele adulte (două femei) și-au pierdut viața, iar cei doi minori au fost preluați de către cadrele medicale.