Sistemul antigrindină din județul Suceava va fi operaționalizat anul acesta

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, are o veste bună pentru agricultorii suceveni. El a spus că se  concretizează demersurile inițiate cu doi ani în urmă de către Instituția Prefectului și Direcția pentru Agricultură Suceava: sistemul antigrindină menit să protejeze culturile din județele Suceava și Botoșani va deveni operațional începând din acest an.
„Valoarea proiectului depășește 3 milioane de euro și include înființarea a 20 de puncte de lansare în cele două județe.
Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor are în desfășurare licitațiile (etapa de evaluare calificare tehnică) privind proiectarea și execuția lucrărilor de construcții montaj pentru cele opt puncte de lansare aferente județului Suceava, respectiv Volovăț, Șerbăuți, Hănțești, Bursuceni, Vulturești, Fântâna Mare, Horodniceni și Comănești”, a spus prefectul Alexandru Moldovan.
Pe lângă beneficiile evidente pentru protecția culturilor agricole, acest proiect va conduce și la înființarea a 72 de noi locuri de muncă, câte 9 pentru fiecare punct de lansare.