Șofer din Vatra Moldoviței, implicat într-un accident la Sucevița

Miercuri, 11 ianuarie 2023, în jurul orei 21.20, M. Aurel, de 50 ani, din comuna Sucevița, se deplasa în calitate de conducător auto al autoturismului Volkswagen Passat, pe DN17A pe raza comunei Sucevița, având direcția de deplasare dinspre centrul comunei Sucevița către comuna Vatra Moldoviței. La un moment dat acesta a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare și a virat stânga spre un podeț pentru a întoarce autoturismul, moment în care a fost lovit în partea lateral stânga spate de autoturismul marca BMW, condus de N. Flavian  din comuna Vatra Moldoviței, care circula pe aceeași direcție și a efectuat semnal stânga, iar mai apoi s-a angajat în depășirea autoturismului marca Volkswagen.

 În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a numitei M. Naomi, de 11 ani, pasageră pe bancheta din spate în autoturismul marca Volkswagen Passat,

Aceasta a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzie umăr și membru superior stâng”. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, conducătorii auto au fost testați cu aparatul Drugtest marca Drager, rezultatul fiind negativ în cazul ambilor conducători auto.

Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține ambilor conducători auto, respectiv a lui M. Aurel, deoarece nu a semnalizat din timp intenția de a schimba direcția de deplasare și lui N. Flavian deoarece s-a angajat în depășirea autoturismului marca Volkswagen, fără a se asigura în mod corespunzător.

         S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.