Un bărbat din Sucevița care transporta 2,70 metri cubi de lemn de foc, sancționat de polițiști

Miercuri, 11 ianuarie, la ora 15:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru pe control autoutilitara Ford, care circula pe DN 17A din comuna Sucevița. Conducătorul autoutilitarei, S.O. de 42 de ani, din comuna Sucevița, a prezentat pentru control documentele personale și cele ale vehicolului.

S-a constatat că în autoutilitară se afla o cantitate de materiale lemnoase, iar șoferul a precizat că nu deține documente specifice de transport pentru cantitatea de lemn identificată. În continuare, s-a procedat la interogarea aplicației Sumal, constatându-se faptul că pentru materialele lemnoase transportate nu există emis aviz de însoțire pentru mijlocul de transport.

Având în vedere aspectele sus descrise, s-a procedat la conducerea autoutilitarei la Depozitul OS Marginea în vederea inventarierii materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2,73 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 472,29 lei. S-a procedat la confiscarea cantității de 2,73 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 472,29 lei, acesta fiind predat în custodie lucrătorilor silvici din cadrul OS Marginea.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale.

 

Fotografia are caracter ilustrativ.