Un bărbat din Pojorâta s-a ales cu amendă și a rămas fără lemnul pe care îl tăiase de pe proprietatea sa din cauză că nu avea documente

Miercuri, 11 ianuarie, la ora 13:15, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, Postul de Poliție Breaza, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe raza comunei Pojorâta, pe D.N. 175 au oprit pentru control autovehiculul ce tracta o remorcă încărcată cu material lemnos (lemn lucru rășinoase, specia molid), condus de A.C., de 33 ani, din comuna Pojorâta.

Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că bărbatul nu avea documente de însoțire pentru materialul lemnos, fiind interogată baza de date SUMAL 2.0, stabilindu-se că materialul lemnos provine dintr-o suprafață de teren din afara fondului forestier (teren islaz) proprietatea sa.

Ansamblul de vehicule a fost condus la Atelierul de Producție Sadova, unde a fost inventariat rezultând o cantitate de 2,85 mc lemn lucru rășinoase, specia molid, în valoare de 570 lei, care a fost confiscat și dat în custodie unui reprezentant silvic.

A.C. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei și i-a fost confiscată cantitatea de 2,85 mc lemn rotund rășinoase.