Un bărbat din Stulpicani, amendat de polițiști pentru că transporta 2,5 metri cubi de lemn de foc

Miercuri, 11 ianuarie, la ora 18.10, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce desfășurau activități specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice DJ 177A, pe raza localității Stulpicani, au oprit pentru control autoutilitara Iveco, condusă de I.S., de 34 ani din comuna Stulpicani.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a stabilit că transportă lemn de foc esență fag, pentru care nu a prezentat documente specifice de transport, așa cum prevăd normele privind circulația materialelor lemnoase. S-a procedat la conducerea autoutilitarei în cauză la sediul OS Stulpicani, unde s-a procedat la  inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care s-a constatat că în autoutilitară se afla încărcată cantitatea de 2,5 m3 lemn de foc esență fag.

Având în vedere cele constatate, luând în calcul și toleranțele admise de lege, s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 2,5 m3 și aplicarea unei sancțiuni contravenționale conform Lg 171/2010, precum și aplicarea unei sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002.