Spanac cu hepatită A, la Profi și morcovi plini de pesticide, la Metro. Produsele au fost retrase din magazine

Profi retrage de la vânzare un sortiment de spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul hepatitei A, informează ANSVSA. Totodată, Metro retrage morcovi baby din cauza depășirii pesticidelor.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Valencia Trading Office SL a început retragerea de la vânzare și clienți a unui sortiment de morcovi baby, de 200 de grame, din cauza depășirii limitei de reziduu pesticid ‐ Oxamil. 

Este vorba despre lotul 4005 / 4102 / 4202 / 4205. Astfel, clienţii care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie.

Spanac contaminat cu hepatita A, la Profi; morcovi cu pesticide, la Metro

De asemenea, ANSVSA anunță și retragerea din magazinele Profi a unui lot de spanac în pungă de 500 de grame. „Vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului Spanac pungă 500 g, furnizor Krepsis Aavantaj SRL, lot Romania 845, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată pe site-ul ANSVSA, potrivit observatornews.ro.