Suceava, sub COD GALBEN de vânt

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că până vineri, 29 martie, inclusiv, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Informarea meteorologică este valabilă de miercuri, la ora 10.00, până vineri, la ora 21.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10…15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte.

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt care vizează și județul Suceava, valabilă miercuri, în intervalul orar 10.00-22.00. Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h, scrie în avertizare.