Suceveanul Ciprian Olinici numit Secretar de Stat pentru Culte

Ciprian Olinici, directorul general TRINITAS TV, a fost numit vineri, 23 iunie 2023, în funcția de Secretar de Stat pentru Culte (SSC). Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial. Postul era liber de aproape un an, după pensionarea fostului Secretar de Stat pentru Culte, Victor Opaschi.

Ciprian Olinici, născut pe 5 august 1982 la Rădăuţi, este  absolvent al Seminarului Teologic ,,Mitropolitul Dosoftei” din Suceava și al  Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” din Iași, doctor în Teologie, absolvent de Psihologie și lector asociat la Universitatea din București. El a beneficiat de susținerea ambelor partide din coaliția de guvernare, precum și a cultelor religioase importante.

„Sprijinirea vocației sociale a cultelor, lupta împotriva discriminării pe criterii religioase, a antisemitismului, islamofobiei și anticreștinismului, precum și a oricărei forme de derapaj extremist alimentat religios, promovarea libertății religioase ca dimensiune fundamentală a parteneriatului dintre stat și societatea civilă inclusă în cultele religioase reprezintă direcții pe care îmi propun să le urmez, alături de echipa SSC, în cadrul unui dialog permanent între Statul Român și cultele din România”, a declarat noul Secretar de Stat pentru Culte.