Surplus de material lemnos depistat de jandarmi în municipiul Suceava și orașul  Gura Humorului

În data de 10 iulie, jandarmii din municipiul Suceava au depistat pe timpul executării serviciului de patrulare pe raza municipiului Suceava două atelaje hipo încărcate cu material lemnos.

Astfel, în jurul orei 09:00, pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava au fost descoperiți doi bărbați care transportau o cantitate de material lemnos, iar la controlul efectuat nu a putut fi justificată cantitatea de 2,48 mc, specia „plop alb”.

În acest caz, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori prevăzute de Legea nr. 46/2008.

Totodată, în ziua de 8 iulie, jandarmii din orașul Gura Humorului au depistat pe timpul patrulării pe traseul turistic din zona de competență, pe drumul drumul forestier Brusturosu două persoane cu două microbuze încărcate cu material lemnos.

În jurul orei 15:35, la controlul efectuat nu a putut fi justificată cantitatea de 9,91 mc, lemn foc specia „molid” de către cei doi barbați.

În acest caz, persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei potrivit Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar lemnul a fost preluat de către Ocolul Silvic Gura Humorului.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va lua măsuri și în perioada următoare pentru respectarea cadrului legal care reglementează ocrotirea pădurilor.