Tânăr de 17 ani reținut de polițiști, după ce a fost prins conducând fără permis o mașină neînmatriculată

Joi, 4 mai, la ora 13:15, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism care se deplasa pe DJ 208V din comuna Pătrăuți, ocazie cu care conducătorul auto și-a continuat deplasarea pe un drum comunal neclasificat.

În continuare polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, moment în care conducătorul auto a acroșat un autoturism staționat regulamentar, apoi a intrat în coliziune frontală cu un gard de lemn.

După impact, conducătorul auto a coborât din autovehicul, cu intenția de a se sustrage măsurilor legale, însă a fost imobilizat de către polițiști, stabilindu-se astfel și identitatea acestuia, în persoana unui localnic de 17 ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autovehiculul condus de acesta nu este înmatriculat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, iar în urma probatoriului administrat, tânărul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.