Tânăr din comuna Moldovița, găsit decedat pe Drumul Comunal Demacușa

Miercuri, 7 februarie, la orele 19:15, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați telefonic prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Moldovița, sat Demacușa, cu privire la faptul că a găsit o persoană de sex masculin decedată pe DC Demacușa.

Cu ocazia deplasării la fața locului, lucrătorii de poliție au constatat că aspectele sesizate se confirmă, stabilindu-se că persoana decedată este Valentin G., în vârstă de 30 ani din satul Demacușa.

Cu ocazia examinării cadavrului s-a constatat că acesta prezintă urme de rigiditate, decesul fiind declarat de către lucrătorii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, prezenți la fața locului.

 Ilie M., unchiul persoanei decedate, a declarat că locuiau împreună, Valentin G. fiind consumator de bauturi alcoolice și diagnosticat cu mai multe afecțiuni, aspect confirmat și de medicul de familie.

Cu ocazia verificărilor a rezultat faptul că la data de 07.02.2024, în jurul orelor 17:00, Valentin G.a fost găsit de către o femeie cazut pe partea carosabilă a DC Demacușa, au purtat un dialog, acesta spunându-i că i s-a făcut rău dar s-a ridicat și a plecat.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei nu au fost identificate mijloace de probă sau alte indicii care să ridice suspiciuni cu privire la decesul bărbatului.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul existenței infracțiunii de infracțiunii de ucidere din culpă – moarte suspectă prev. și ped. de art. 192 alin. 1 din Codul penal.