Tânăr din Moldovița, cu permisul de conducere anulat, depistat în trafic. Polițiștii au întocmit dosar penal

Duminică, 8 ianuarie, în jurul orei 11:05, desfășurând activități specifice pe linie de rutieră, pe raza comunei Moldovița,  lucrătorii de poliție, au observat autoturismul marca Audi A4 circulând pe D.J. 176, sensul de mers Argel–Vama. Datorită faptului că existau informații cu privire la faptul că șoferul autoturismului ar circula fără drept de conducere, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat.

S-a procedat la legitimarea șoferului, care se afla singur în autoturism, însă, legat de documente, acesta a menționat că are asupra sa doar polița R.C.A., celelalte documente respectiv cartea de identitate, permisul de conducere și certificatul de înmatriculare fiind lăsate la domiciliu.

În continuare s-au verificat bazelele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că acesta este în vârstă de 33 de ani și este domiciliat în comuna Moldovița.

Cu privire la dreptul de conducere s-a constatat că, în baza unei sentințe emise de Judecătoria Câmpulung-Moldovenesc, tânărul are permisul de conducere anulat din data de 24.10.2019.

De asemenea șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,24mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu privire la testare, acesta a refuzat să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Astfel, în urma celor constatate bărbatului i s-a adus la cunoștiință că în cauză se va întocmi un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru lipsă documente pe de o parte și un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere anulat pe de altă parte, ocazie cu care acesta s-a conformat.

Având în vedere cele constatate, s-a adus la cunoștință conducătorului auto despre infracțiunea săvârșită și despre obligațiile pe care le avea și pe care le are în prezent, luând la cunoștiință pe baza de semnătură.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.