„TÂRGUL TOAMNEI”, LA G.P.P „PRICHINDEL” SUCEAVA

Frumusețea toamnei nu stă doar în culorile deosebite ale arborilor, ci și în beneficiile pentru sănătate pe care le aduc roadele specifice acestui anotimp.

  Un eveniment care stârnește o mulțime de  emoții pozitive , TÂRGUL TOAMNEI, la G.P.P. ,,Prichindel” – Suceava,  ajuns la cea de-a cincea  ediție, este pentru noi toți  o oportunitate minunată de a crea amintiri durabile!

  Curtea grădiniţei, s-a transformat pentru câteva ore  într-un decor de vis : baloți de paie, snopi de coceni, frunze de nuc,  dovleci și alte elemente tomnatice , alături de roadele pământului: fructe, legume și flori, care, adunate laolaltă  au scos în evidență  frumusețea naturală a Anotimpului  Recoltei. Toamna aduce cu ea o paletă bogată de culori în natură, fiind o ocazie perfectă pentru preşcolari  de a admira și observa  frumusețea și schimbările sezonului,  învățand despre ciclul naturii.

Invitat special domnul primar Ion Lungu, alături de consilieri locali, ne-au fost alături la această ediție a târgului.

Deschiderea târgului a avut-o  ca invitat pe proaspăta absolventă a grădiniţei noastre ERIKA ALECSA – elevă în clasa prgătitoare, care a încântat auzul participanților cu vocea ei, într-o atmosferă relaxantă, caldă și senină de octombrie.

   Bunătățile pregătite la fiecare din standul grupei a dat un plus valoare acestui eveniment.  Zacusca, salata de vinete și prăjiturile cu mere sau dovleac s-au dovedit a fi alegeri delicioase pentru a celebra Toamna.  

Gustările tradiționale de sezon au adus o adevărată bucurie gustativă, copilasii fiind cei care au adăugat nota de veselie și entuziasm, (mâncând cu multa pofta și bucurie) învățând astfel despre sezonul toamnei și tradițiile asociate. Sucul proaspăt stors obținut din mere, fructele emblematice ale acestui anotimp, a părut a fi, de departe ,momentul preferat al târgului.

Organizatorii acestui eveniment, prof. Gheață Paraschiva, prof. Ilie Carmen, prof. Axinia Vasilica, prof.Dutcovici Marinela, prof. Lehaci Andreea, prof. Pînzari Elena  alături de director, prof. Dunăreanu Dorina și întreg colectivul grădiniţei: prof. Costea D.,     prof. Lența O./ Cozma A.,  prof.  Buiciuc G. /prof. Zavate D., prof.Pamparău S.,  prof. Creangă N. /prof. Toma G., prof. Bordeianu A./Nastasi E., prof. Trandafir C./prof. Opariuc D., prof. Burdujoc R./prof. Boiciuc A., prof. Aioanei D. /prof. Croitoru A.,prof. Sabie E.. /prof. Hrițcu G., prof. Frunză A. ,  prof.Mihailescu V., mulţumesc pe această cale părinţilor, bunicilor și copiilor.

Așadar, această sărbătoare celebrează natura, tradițiile, portul popular, frumusețea culorilor dar și comunitatea, oferindu-ne tuturor  o ocazie de bucurie și conectare în timpul acestui sezon minunat, evenimentul de astăzi fiind o reușita!