Terminalul 2 al Aeroportului Suceava va fi finalizat în maxim două luni. Flutur: „Ne pregătim pentru terminalul 3”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat joi, 27 aprilie, în Plenul Consiliului Județean, că lucrările la noul terminal al aeroportului Ștefan cel Mare vor fi finalizate în maxim două luni. Șeful administrației județene a dăugat că, în același timp, au fost începute procedurile pentru construirea terminalului 3 pentru pasageri.

„Am intrat în linie dreaptă cu finalizarea lucrărilor la terminalul 2. Au fost reluate lucrările și din câte îmi dau seama mai este o lună și ceva pentru a finaliza investiția. Dar m-aș bucura să fie și mai repede. Mă interesez zilnic de stadiul lucrărilor la acest terminal. Acum ne pregătim pentru terminalul 3. Și asta pentru că presiunea pe aeroportul de la Suceava este foarte foarte mare. Anul trecut au fost 740.000 de pasageri. Nu ne așteptam nici noi să fie atât de mulți pasageri. Și bănuiesc că în continuare numărul pasagerilor acestora va fi la fel de mare. Iar dacă finalizăm acest terminal 2 cred că va scădea presiunea și confortul pasagerilor va fi cu totul altul”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Totodată, acesta a mai spus că în ședința CJ Suceava a fost aprobată suplimentarea bugetului necesar pentru finalizarea construcției terminalului 2 de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Potrivit lui Flutur, valoarea a fost de 20,4 milioane de lei și crește la 21, 3 milioane de lei.