Flutur a solicitat conducerii ATOP Suceava să verifice dacă în județul nostru sunt depozite clandestine de cereale din Ucraina

Joi, 27 aprilie, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava, președintele Gheorghe Flutur a solicitat conducerii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) să facă demersuri pentru a se verifica existența unor eventuale depozite clandestine de cereale din Ucraina pe teritoriul județului.

„Nu aș vrea să apară niște știri de senzație mai târziu. Eu vă pun o întrebare astăzi. Nu am informații, dar există această temere, această poveste a unor tiruri care intră prin frontieră și se descarcă până la Marea Neagră, pe undeva pe teritoriul României. Să vedem dacă este verificată trasabilitatea cerealelor. Dacă sunt depozite clandestine ca să nu ne trezim cu trafic de cereale care pun într-o situație dificilă pe producătorii noștri autohtoni. Verifică cineva acest lucru? Cine o face? Există transbordări din astea? Există depozite clandestine? A descoperit cineva până acum așa ceva? Pentru că se spune că intră, că destinația este portul, dar nu ajunge acolo. Pun doar această întrebare. Vecinii ucraineni trebuie să fie ajutați, pentru că e ceva firesc în aceste momente când trec printr-o perioadă foarte grea. Dar nici nu putem încuraja comerțul clandestin de cereale și să ne trezim că prin Suceava se întâmplă așa ceva, așa cum ați văzut chestiunile alea legate de cazarea unor refugiați din Ucraina că s-au găsit fel de fel de scheme fictive ca să încaseze bani. Trebuie să prevenim aceste lucruri. Nu aș vrea să fie și depozite clandestine pentru descărcarea și manipularea cerealelor”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.