Ți-a lovit mașina un șofer cu RCA la Euroins? Cât trebuie să aștepți până primești contravaloarea daunei

Invitat la „Puterea Știrilor”, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Apostol, a explicat cum și cât va dura până ce Fondul de Garantare a Asiguraților va face plățile pentru daunele produse în accidente rutiere în care sunt implicați șoferi cu poliță RCA emisă de Euroins.

Fondul de Garantare a Asiguraților trebuie să respecte toate procedurile, toți termenii legali. Nu cred că putem vorbi de o astfel de întâmplare în care cineva pune o cerere astăzi și în 24 de ore primește automat contravaloarea daunei suferite. 

În termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de retragere a autorizației de funcționare și după parcurgerea de către creditorul de asigurări pe care l-am amintit, Fondul de Garantare poate începe efectuarea de plăți din fondurile proprii, din disponibilitățile sale. Plata se efectuează conform prevederilor legale, potrivit drepturilor cuvenite în ordinea consecutivă din lista creditorilor de asigurați pe care Fondul de Garantare le publică și, evident, plata se efectuează în contul menționat de cel în drept. Creditorul de drept care cere recompensarea daunei își menționează datele, inclusiv contul pe care să îi fie efectuată această plată.”, a declarat directorul de comunicare ASF, Daniel Apostol, la „Puterea Știrilor”, potrivit psnews.ro.