Transport ilegal de cherestea depistat de polițiști, la Vadu Moldovei

Vineri la ora 12:06, patrula de politie aflată în serviciu pe raza de competenta a Sectiei 1 Politie Rurala Vadu Moldovei a oprit pentru control o autoutilitara condusa  de un barbat de 48 ani. Acestuia  i s-a  solicita  sa  prezinte documentele  de însotire pentru materialul lemnos transportat, fata de acestea, conducatorul  auto  a precizat ca nu detine documente. În continuare s-a procedat la verificare prin aplicatia sumal control legalitatea transportului rezultand faptul ca transportul este  ilegal.

S-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Falticeni, care a procedat la masurarea materialului lemnos din autoutilitara, ocazie cu care s-a stabilit existenta volumului de 0,457 mc cherestele tivită specia molid.

Politiștii au dispus sanctionarea șoferului , în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 2 lit a pct 1 din Legea 171/2010, iar complementar, s-a dispus confiscarea faptica a volumului de 0,457 mc cherestea în valoare de 397.59 lei, ce a fost predată în custodia ocolului Silvic Falticeni.