UDMR vrea ca aleșii locali să aibă mandate de 5 ani. Deputatul Acatrinei: „Așa înțeleg democrația grofii de la acest partid constituit pe baze etnice”

Deputatul AUR de Suceava atrage atenția asupra unei propuneri legislative inițițiate de mai mulți parlamentari UDMR care doresc să prelungească mandatele primarilor, consilierilor locali, președinților de CJ și consilierilor județeni de la 4 – la 5 ani.
Parlamentarul sucevean a subliniat că AUR își dorește limitarea mandatelor aleșilor locali.
De altfel, Acatrinei a ținut să precizeze că nu are nimic împotriva comunității maghiare, ci cu un partid care duce o politică de dezbinare și de denigrare constantă a României.
„În vreme ce noi, cei de la AUR, vrem limitarea duratei mandatelor pentru aleșii locali – în sensul în care primarii, consilierii locali etc. să nu poată exercita aceste funcţii mai mult de două mandate consecutive – UDMR a venit cu o propunere legislativă fix pe invers, care să crească mandatele aleșilor locali de la patru la cinci ani, iar numărul mandatelor să fie nelimitat.
Așa înțeleg democrația grofii de la acest partid constituit pe baze etnice: primarii să se înscăuneze veșnic în funcții, dacă s-ar putea, mai ales în Harghita și Covasna.
Tot cei de la UDMR s-au opus categoric propunerii de revenire la sistemul alegerilor locale în două tururi, care ar fi dus la îmbunătățirea reprezentativității pe plan local!
Acești grofi se pun de-a curmezișul oricărei schimbări în bine, șantajând cu 5% puterea politică, fiind mereu la guvernare în prima sau în a doua linie și primind bani cu nemiluita de la bugetul de stat printr-un mecanism gândit în mod special și ticălos pentru ei.
Până când vom accepta toate acestea, români? E timpul să strângem forțele, să fim uniți și să trimitem cât mai mulți patrioți în Parlamentul României, astfel încât să reușim să schimbăm legile în bine și să nu mai acceptăm șantajul unor astfel de oameni mici.
Iar pentru asta, AUR trebuie să ajungă la guvernare!
Să fim bine înțeleși: noi nu avem nimic cu comunitatea maghiară, ci cu un partid care duce o politică de dezbinare și de denigrare constantă a României. Și care nu a făcut nimic pentru etnicii maghiari, doar i-a dus cu vorba și i-a lăsat în sărăcie lucie!”, a spus deputatul AUR de Suceava Dorel Acatrinei.