Un bărbat beat și fără permis din Moldovița, prins la volanul unei mașini, la Paltinu

Duminică, 26 februarie, la orele 14.00, lucrătorii Postului de poliție Vatra Moldoviței,  aflați în executarea serviciului de patrulare și a unei acțiuni pe linie rutieră, au efectuat semnalul regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, pentru autoturismul marca Renault Kangoo care se deplasa pe raza satului Paltinu, conducătorul auto, conformându-se.

Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, din satul Demacușa, comuna Moldovița, a prezentat actul de indentitate, certificatul de înmatriculare și polița R.C.A., declarând verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, astfel procedându-se la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că într-adevăr nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. 

În urma verificării documentelor s-a constatat că inspecția tehnică periodică este expirată din data de 26.01.2023 iar polița R.C.A. este expirată din data de 28.09.2022 .

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acests  a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde după ce și-a exprimat consimțământul scris, i s-au prelevat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cu respectarea prevederilor legale.