Un bărbat din Liteni care a refuzat să-i fie prelevate probe de sânge după ce a fost prins beat la volan va sta 1 an și 6 luni după gratii

Miercuri, 5 iulie, Judecătoria Suceava a înaintat pentru executare mandatul de executare a pedepsei cu invhisoarea privind un bărbat domiciliat în orașul Liteni, jud. Suceava, care a fost condamnat la executarea pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, reținându-se că la data de 31.10.2021, în jurul orelor 18:00, a condus un autoturism pe str. Lanul Gării din orașul Liteni provocând un accident rutier soldat cu pagube materiale și refuzând prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În vederea punerii în executare a mandatului, lucrătorii Poliției Orașului Liteni împreună cu lucrători din cadrul S.A.S. Suceava au pătruns în locuința persoanei condamnate, din orașul Liteni,  însă acesta nu a fost găsit acasă.

Existând informații că bărbatul s-ar afla la locuința mamei sale, din orașul Liteni, Suceava, polițiștii au descins și în această locație, persoana condamnată fiind identificată și depusă la Penitenciarul Botoșani.

În timpul punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii, fratele acestuia, de 58 ani, a început să se manifeste agresiv verbal, fiind imobilizat prin aplicarea cătușelor si condus la sediul Poliției Orașului Liteni unde a fost sancționat cu 1.000 lei amendă pentru încălcarea prevederilor art. 2, pct. 25 și 1 din Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.