Un junghi in spate 000

Un junghi în spate. Și tu, BRUTUS, ai ajuns trădat?

ȘI TU, BRUTUS*?

TRĂDAT ÎN AMORUL UNEI MARMURE, CA  ORICE LOAZĂ OBIȘNUITĂ!

(după opera originală a autorului ieșit de sub / din ospicii nefavorabile, încă de când era mic în grad!)

https://dragusanul.ro/jungherul-unui-frate/

Un junghi in spate 001

Scena cu Cezar  – colonel, Brutus  acoperit cu un palton de ocazie!…

Photograph of the Mercury Theatre production of Caesar, the scene in which Julius Caesar (Joseph Holland, center) addresses the conspirators including Brutus (Orson Welles, left).

(by WIKIPEDIA, mama noastră, ba chiar și-a voastră, domnu’  gâză…)

 

VARIANTA B, de sorginte -uristă :

ah, oh*, cât  de dureros cosorul lui Moceanu,

când ți-l întoarce și ți-l răsucește-n coaste

frate de cruce fost-am cu fișpanu’*

el colonel(r), eu ordonanță, la umbră de oaste…

ca să m-arunce în singurătatea

pensiei și în puținătatea ei haină,

inflaționistă, să-mi drămăluiască sănătatea

zaharisită și c-un junghi în splină! 

s-agonizez în pagini imbecile

be blog, pe facebook, pe unde apuc,

să nu mai pot să introduc fitile,

buzinc-uriștii să mă facă hăbăuc,

și impostor și sfertodoct, deși era secret,

și măcăleandru, că de unde știu

ei, numa’ că a trădat vreun proclet

dându-i jungherul fratelui diliu

 să mă asasineze pe la spate,

pe căile URSite, căci eu știu,

și să mă pensioneze pe nemicționate!

(ținând în labe* jungherul unui frate!)

Probabil că lumea se întreabă, anume, ce dambla i-a lovit pe ăștia de au scos iarăși la interval odioasa gâză din uitarea la care fuseseu („fuseseu”, cf. DOOM, ediția Băsescu) hărăzită de breasla col(r), din rațiuni tactice, cu irizări strategice! Că tocmai asta e, aici este înțelepciunea, vorba unor scripturi laice, pe care nu le mai menționăm, deoarece sunt clasificate cu zero tăiat în patru, secret de importanță potrivită, așa și așa, numa’ ni, mă  !

Un junghi in spate 002
…gâză măsurată  cu minikliuppa! Concluzia: supraevaluare! (Vespa Mandarinia Merenianae)

Însă nu acesta este motivul principal!

Care este, că este, acela că gâza nu se simte confortabil, ar avea un excedent de venin pe care l-ar lăsa ici-șa, în Herzoghtum Bukowina, pe unde au hălăduit tragicul prinț de coroană Rudolph, bejenarii ardeleni veniți pe șeaua Tihuței din Ardeal, anumite ospicii favborabile, precum și el însuși, unul dintre cei 300 pater familias, părinți fondatori, mafiot de largă recunoștință raională, impostore și 1/8 doct, ctitor și adaugitor de politici culturale, atâta cât s-a priceput și el să se screamă în baza a doauă derogări, profund nedecorat, astăzi și mâine, amin! Iaca:

Un junghi in spate 003

Cât despre producțiunea sa liricoidă, cea pe care am parodiat-o, iat-o și pe aceasta, colea, mai jos, ca să va faceți o idee și, mai ales, ca să emitem ipoteze, că cine să fie trădătorul, cel cu jungherul de frate?

Noi avem ipotezele noastre „speciale”, însă ne temem de subiectivism ca dracu’ de tămâie, oricum, precizăm că ipoteza de lucru cu fișpanu’ Flutur, avansată mai sus, în parodie, este doar o licență, una dintre acele de care se folosesc parodiatorii și pafletarzii, mai ales cei -uriști!

Să mai observați dvs., înainte de a emite orice ipoteză hazardată, că poezeaua dumnealui este străbătută, ca un fir roșu, de un fior liric nespecific, că el când dă, ori cu barda, ori cu mucii în fasole, este foarte generos, nu face economie, ba mai este și relativ sofisticat în configurarea injuriilor și insultelor, nu scapă nici copii, nici nevestele, nici afinii…

Să reamintim aici, în scopuri didactice, un caz din practică:

Pre când zicălașii nu aveau anterie personalizate, a fost scos din belea de către domnul Călin Brăteanu, pe care, nu cu mult timp înainte, nu-l scotea din „COȘNEGUȚĂ” ! Dupe ce betul om i-a făcut rost, prin persuasiune și trafic de influență, de niscaiva anterie popești&boierești din garderoba teatrului din Botoșani, cu titlu de împrumut, firește, când a fost să le returneze, gâza și-a adus aminte de vechiul titlu cu care îl gratula pe „tânărul artist”, care a redevenit „Coșneguță”, despre care nu știm, momentan, dacă este trecut și la „-uriști”, unde iaste, desigur, Herr Phlutur și, cu voia dvs., ultimul pe lista, înaintea titularului, dumnealui domnul Barbă!

De care, sincer, nu ne mirăm, deoarece așa sunt universitarii ăștia și, în general, toți deținătorii de titluri doctorale și academice, nește parșivi, în care nu poți să ai încredere, deoarece, în toată Bukowina la care se referă mențiunea din 1392, există un singur doctor valabil, domnul Ursu, care a înțeles cel mai corect adevărata istorie a Bukowinei, adevărata stare a lui homo bukowinensis, adevărata spadă a lui Ștefan cel Mare, precum și alte detalii  de cucutean!

Ar mai fi și unii istorici, cum ar fi domnul Pintescu, care i-a recunoscut titlul de istoric neafiliat, nealiniat la cărțile conformiste de istorie, dar și unii specialiști de clar-obscur, pe care nu-i menționăm, deoarece le-am uitat gradele și ar fi nedrept  să nu  respectăm ierarhia și ținuta de vară din Țara Bascilor, cu țumburuc !

Arătându-ne obrazul, ceva apropiat de aserțiunea răposatei academician-profesor-doctor-inginer Elena Ceaușescu care era la fel de doactă ca și dumnealui, precum că: „…eu plec, de nevoie, la Cluj, pe șeaua Tihuței, dar o să vă audă/știe colegii mei  de la CCB&BRC ! , profesând o anumită duioșie, un anumit lirism nespecific, scuipat cu aromă de scorțișoară identic-naturală, dumnealui ne furnizează și cheia înțelegerii mesajului:

Anume, că trădătorul cu jungheul, Brutus, cum îl chema și pe cânele fișpanului Flutur, ar fi chiar  URSU!

…Care s-a îmbârligat, în pofida unor jurăminte fioroase, chiar cu opresorii săi, -uriștii Flutur&Barbă, ei  au întors armele și au comis o mare revoluție de eliberare socială și culturală, antisfertodoctistă și antigâzistă, pă pământul Bukowinei!

Vom vedea mai târziu, că va urma o escaladare a înjurămintelor de mamă și tată, tenul protagoniștilor, în sens cromatic, va conta mult dar și anumite amănunte de nicovală și baros cultural vor ieși la iveală, ca să-i facă și viața betului urs mai amară, că cine l-a scos, dacă nu dracu’, printre sălașurile interzise, ca mai sus?

Că frate-frate, da’ brânza? Cum e brânza? E pe bani, frate, ce credeai tu?

Un junghi in spate 004

Atenție! Ciobanul 1 (stânga) și ciobanul 2 (dreapta) par să aibă junghere frățești în mână! Să fie aceștia prototipurile lui Flutur și Barbă, -uriști dovediți? Dar unde este ursu? La muzeu, în spatele bradului, trăgând sforile trădării?

Un junghi in spate 005
Urs tipologic, dormind dus!

JUNGHERUL UNUI FRATE

ce dureros jungherul unui frate

îți sfârtecă prin suflet și ți-l frânge

ca să-l arunce în singurătate

și-n bezna uriașă ce te strânge

și doar auzi cum aripile țipă

într-o pribeagă, leneșă cădere,

iar dacă-ai fost clipitelor aripă

parcă-mprumuți o cosmică durere

și-agonizezi în pagini inutile

doar ca să dai cuvintelor obol

un fel de jertfă pironind pe zile

clipitele-n năvalnic rostogol,

dar nu contează, risipindu-ți pașii

pe căile ursite și urmate

te-ndepărtezi încet, încet, de lașii

ce țin în mâini jungherul unui frate

(Poezie de ion dragusanul, Aug 4)

*Brutus – domnul fișpan Flutur avea un câine pe care îl chema  BRUTUS!  De ce? Chiar și diva Mihaela Rădulescu i-a luat un interviu… După ce plec la Cluj-Napoca, voiu investiga cazul! („u” final nu se citește, reamintesc pentru toți  -uriștii maturi!)

Un junghi in spate 006
(din fițoteca gâzistă)

*fișpan – la dicționarele  -uriste și mincinoase zice că „fișpan” = prefect la unguri, cum ar fi fost Băișanu prefect la ciubucuri&cai, însă eu nu cred, mai degrabă „fișpan” ar fi președinte de CJ, prim-secretar al CJ al PDL/PNL!

*ah, oh – puteți înlocui cu „oh, ah”, important e să pricepeți mesajul de durere moleculară!

*labe – aici este înțelepciunea, conform Evangheliei după Juda! Căci cine are labe, dintre frații mei? Ursu, frate! Vezi și aluzia mea: „..pe căile URSite!

Un junghi in spate 0000