Un producător recheamă un sortiment de napolitane care a fost distribuit în toată rețeaua de magazine Lidl

Un producător a anunțat că recheamă preventiv un sortiment de napolitane care a fost distribuit în rețeaua de magazine Lidl, în condițiile în care, în urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) printr-un comunicat transmis joi.

Potrivit ANSVSA, Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800 g”, indiferent de termenul de valabilitate sau de lot.

„În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul
de la vânzare”, spune ANSVSA.

Instituția a precizat că produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl.

„Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul «Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g». Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl România și producătorul Pak Rampart d.o.o. îşi cer scuze pentru neplăceri. Produsul «Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g» a fost distribuit in toata reteaua de magazine Lidl”, se mai arată în comunicatul ANSVSA, potrivit psnews.ro.