Un român de 39 de ani, abandonat în faţa spitalului din Rimini cu răni grave la cap. Se crede că bărbatul lucra ilegal şi ar fi avut un accident de muncă

Un român de 39 de ani a fost abandonat în stare gravă în faţa spitalului din Rimini, Italia, după ce ar fi suferit un accident de muncă. Poliţiştii cred că bărbatul nu lucra legal şi că ar fi căzut de la înălţime, iar ca să scape de probleme, angajatorii au decis să procedeze astfel.

Sindicatele cer acum dreptate pentru român, spun că „sunt uimite de lipsa de umanitate” și speră că toţi „cei responsabili vor fi găsiţi și vor plăti greu”.

Abandonat în faţa spitalului în stare gravă

Episodul a avut loc „probabil pentru a nu antrena urmări penale față de angajatorul care l-a angajat ilegal. Acest lucru demonstrează încă o dată legătura dintre munca ilegală și accidente (…) Prin urmare, nu putem spune că am fost uimiți de accidentul care a avut loc într-un context de muncă nedeclarată, dar suntem derutați de ceea ce s-a întâmplat la nivel uman. Nu se poate abandona un tânăr, în acele condiţii în faţa unui spital. Sperăm că cei responsabili vor fi identificați cât mai curând și că vor plăti din greu pentru ceea ce au făcut”, a declarat un lider sindical din construcţii, potrivit riminitoday.it

Anchetatorii analizează acum camerele de supraveghere din apropierea spitalului din Rimini pentru a identifica maşina cu care românul a fost adus, scrie observatornews.ro.